• Home
  • Blog
  • Buka u fabrikama loše utiče na produktivnost i ugrožava zdravlje zaposlenih!

Buka u fabrikama loše utiče na produktivnost i ugrožava zdravlje zaposlenih!

Buka u fabrikama loše utiče na produktivnost i ugrožava zdravlje zaposlenih!

 

Čim se kaže: ,,fabrika”, prve asocijacije su mašine, mnoštvo radnika  i jeka. Velika postrojenja donose značajnu korist ekonomiji države zapošljavanjem velikog broja radnika i proizvodnjom ili preradom svima potrebnih sirovina. Uprkos mehanizaciji, ljudski uticaj je neminovan. Pošto radnici obavljaju svoj posao u dinamičnom i stresnom okruženju, potrebno je da se rad učini manje napornim i zdravijim.

Visoki plafoni i mnoštvo tvrdih podloga, koje ne apsorbuju zvuk najviše doprinose buci. Zvuci hidraulike, kotlova, liftova, presa, generatora, motora, bušilica se odbijaju o te površine i vraćaju u etar. Taj efekat dovodi do problema u komunikaciji između zaposlenih, nerazumevanja, grešaka i nesreća. Posledica svega toga je smanjenje produktivnosti, te opadanje profita.

 

Zašto je važna zvučna izolacija u fabrikama?

Buka u fabrikama može da „odvlači“ pažnju. Pored buke koju mašine stvaraju unutar objekta, ta ista buka neretko „izlazi“ napolje ali i u kancelarijski deo objekta što kompanije može da košta dosta novca.

Osim toga, buka može biti jako oasna po zdravlje i bezbednost zaposlenih, utiče na koncentraciju, ometa konverzaciju zaposlenih u kancelarijama ali i tokom telefonskih razgovora sa poslodavcem ili klijentima. Tokom vremena konstantno izlaganje buci može trajno oštetiti slušni aparat ljudi koji rade u proizvodnji.

Buka u fabrikama je problem problem koji RFAcoustics lako rešava !

Akustički paneli za smanjenje buke pružaju maksimalnu apsorpciju i trajnost. Mogu da se ugrade po zidovima i plafonu i time se umanjuju problemi u komunikaciji i koncentraciji. Paneli su dovoljno čvrsti za industrijsko okruženje, a opet estetski atraktivni za postavljanje u kancelarijama i salama. Čitav problem sa bukom može da se sredi pokrivanjem samo 25-30 % prostora.

Ugrađivanje  panela obezbeđuje sledeće:

  1. Bezbedno okruženje zaposlenima i odsustvo loše komunikacije;
  2. Pojačavanje produktivnosti i profita;
  3. Redukovanje žalbi od strane okoline;
  4. Prijatan i zdrav enterijer .

_________________________________________________

RFAcoustics u svom programu zvučne izolacije za fabrike nudi Više rešenja u zavisnosti od konstrukcije objetka, problema buke u istom i pojedinačnih zahteva klijenata.

Informišite se na vreme o našim proizvodima i poboljšajte radno okruženje Vaših zaposlenih!

Ukoliko ste zainteresovani, imate pitanja, kontaktirajte nas i mi ćemo Vam dati najbolje rešenje!

+381(66)924-9720

+381(64)542-6224

office@rfacoustics.com